Letselbeperkend glas is een gehard of gelaagd veiligheidsglas en is sterken dan het standaard floatglas. Ook is een combinatie van beide mogelijk.
Gehard glas
Door speciale technieken is gehard glas zeven keer zo sterk gemaakt. Wanneer dit glas breekt, breekt het in duizenden kleine stukjes om kans op verwonding van mensen in de omgeving tot het minimale te beperken.
Gelaagd glas
Zoals de naam al aangeeft, bestaat deze vorm uit meerdere glaslagen. De lagen worden bij elkaar gehouden door een sterk, taai folie.
Waarvoor letselbeperkende beglazing
Of het nu een drukke publieke ruimte betreft waar veel mensen passeren, of vliegen dagelijks kinderen voorbij. Een buitendeur met invloeden door de natuur of dieren wie veelal langs een deur gaan. Wanneer glas extra stevigheid en veiligheid nodig is, dan kan veiligheidsglas ingezet worden. Richtlijnen hiervoor zijn vastgelegd in de NEN 3569 norm.
NEN 3569 norm
Soms is letselbeperkend (veiligheids) glas verplicht. De richtlijnen hiervoor zijn omschreven in de NEN 3569 norm: ‘Veiligheidsbeglazing in gebouwen’. Deze norm schrijft voor bij welke gebouwen en ruimten veiligheidsbeglazing moet worden toegepast, en in welke mate.