Geluidswerend glas

Geluiden zijn trillingen of golven door de lucht. Om te voorkomen dat geluiden binnenkomen via glas moet er een barrière worden gecreëerd. Dit kan via de holle ruimte bij dubbel glas, maar het kan ook worden gedaan met behulp van folies of kunststoffen.

De volgende oplossingen zijn mogelijk:

Dikker glas

Een niet heel effectief middel voor het verhinderen van geluid is het plaatsen van dikker glas. Het werkt minimaal en meestal wordt er dan ook gekozen voor het plaatsen van dubbel glas.

Folie

Geluidswerende folies welke werken tegen geluidsverplaatsing via het glas zijn PVB-folies of akoestische PVB-folies. Folies zijn in te zetten op zowel enkele als dubbele beglazing.

Dubbel glas

Zoals bij dikker glas al genoemd, is dubbel glas een goed begin in de strijd tegen ongewenst geluid. Naast een geluidswerende functie heeft het als prettig bijkomstigheid ook een thermische werking. Door de tussenliggende spouw wordt zowel geluid als warmte/kilte geweerd.

Voor- of achterzetramen

In sommige gevallen is het niet mogelijk om dubbele beglazing te plaatsen. Om toch de werking van een spouw te creëren kan er in dergelijke gevallen gekozen worden voor het plaatsen van een voor- of achterzetraam.

2019 © Glasservice Huizinga. Alle rechten voorbehouden.